Twitter Hesabınızı Kullandırtmayın!

“Tıkla hemen bin takipçin olsun” ya da “Tıkla profiline kim girmiş öğren” türünden linkler karşınıza çıktığında o sinsi arzularınıza gem vurun. Çünkü bu linklere tıklayarak Twitter hesabınızı kimlere, kim bilir hangi amaçlar için teslim etmiş oluyorsunuz bir bilseniz.

Sosyal Medya uzmanı Gürkan Gürel‘in kaleme aldığı bu önemli konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Genelde Twitter içerisinde “Takipçi Kazan”, “Seni Kim Unfollow Etmiş”, “HEdiye Kazan”, “RT Kazan”, “Twitter profilini kim ziyaret etmiş öğren” gibi mesajlar görmeniz mümkün. Bunları hepsi tuzak. Siz bu tip uygulamalara evet dediğiniz anda hesabınızı da tanımadığınız, niyetini bilmediğiniz insanlara emanet ediyorsunuz. Sizin adınıza RT yapıyor, tweet atıyor ve istedikleri başlığı trending topics arasına alabiliyorlar. Bunu yaptıklarında ruhunuz bile duymuyor çünkü hesabınızdan RT yapıp hemen geri çekmeleri bile Twitter algoritması gereği o başlığın popüler başlıklar listesine oturmasına yetiyor.


Dikkat edin bazı tweet’ler atıldığı andan bir dakika sonra on binlerce RT almış oluyorlar mesela. Bu normal şartlarda imkansıza yakın.

Peki bu konuda ne yapabiliriz? Twitter içerisinde “Settigs” (Ayarlar) bölümüne girin, soldaki menüden “APPS” (Uygulamalar)’ı seçin ve burada yer alan tanımadığınız bütün uygulamaları silin. (Revoke Access)

Bu sayede hesabınıza yeniden sahip olursunuz.